Kunci Jawaban Bahasa Madura Kelas 6 SD
Berikut ini apoymadura.com akan menyajikan soal-soal dan kunci jawaban Asesmen Sumatif Akhir Semester Genap mata pelajaran Bahasa Madura untuk kelas 6 SD.
1. Settong otaba
pan-barempan okara se ekoca’agi ka oreng laen se malowagi jawaban esebbut …
A. okara kakanthen
B. bak-tebbagan
C. parebasan
D. saloka
2. Bak-tebbagan
ekoca’agi kalaban samar tojjuwanna sopaja ….
A. agella’an
B. etebbak
C. ekarembak
D. ekaenga’e
3. Bak-tebbagan
biyasana aesse okara ….
A. kakanthen
B. petanya
C. pasoro
D. lalakon
4. Bak-tebbagan
ekoca’ sastra en-maenan se tojjuwanna kaangguy ….
A. masenneng ate
B. matapencol ate
C. panglepor ate
D. masekkel ate
5. Sala settong
tatengngerra okara bak-tebbagan marlowagi badhana ….
A. soalla
B. jawabanna
C. monyena
D. endhana okara
6. Bak-tebban
elakowagi oreng dibasa otaba na’-kana’ enalekana ….
A. malem bulan pornama
B. acara parsemowan
C. sabellunna tedhunga
D. apol-kompol en-maenan
7. Okara bak-tebbagan
e baba reya se jawabba ella badha e dhalem okarana iya areya ….
A. e nga’-tengnga’ana langnge’ ban bume badha
apana?
B. budhu’na co-loncowan korbina neng-ennneng.
C. ekekkke’ ngekke’keya.
D. pangkor nyang-kornyangan.
8. Okara bak-tebbagan
e baba reya se jawabba gun materros oca’ se badha ebudhi iya areya ….
A. bangpa’ konem tadul to’cer
B. solorra ka taman, konco’na ka accem
C. ne’-kene’ penter nyoleng.
D. kata’ mon amonye malem
9. Okara bak-tebbagan
e baba reya se okarana ngala’ dhari aksara rengkessan iya areya ….
A. bangpa’ konem tadul to’cer
B. solorra ka taman, konco’na ka accem
C. ne’-kene’ penter nyoleng
D. kata’ mon amonye malem
10. Okara
bak-tebbagan e baba reya se aropaagi paparegan iya areya ….
A. e nga’-tengnga’ana langnge’ ban bume badha
apana?
B. budhu’na co-loncowan korbina neng-ennneng.
C. ekekkke’ ngekke’keya.
D. pangkor nyang-kornyangan.
11. Gi’ kana’
akalambi bila towa abangkang. Jawabba iya areya ….
A. ajam
B. jagung
C. perreng
D. koceng
12. E tengnga’ana
pasar badha apana? Jawabba iya areya ….
A. oreng ajajuwal
B. es-paes tenggang
C. oreng abalanja
D. aksarana S
13. Epaes banne
juko’epajunge banne ….
Terrosanna okara
bak-tebbagan e attas iya areya …
A. mayyid
B. ojan
C. babine’
D. pangantan
14. Bila kyae dhateng
santrena tadha’. Bila santrena dhateng kyaena tadha’. Jawabba iya areya ….
A. bulan ban bintang
B. bume ban langnge’
C. guru ban mored
D. pate’ ban koceng
15. Pidhato gasek ejarba’agi e cem-macemma pasemowan. Sala settongnga
iya areya .....
A. kaonjangan pangantan
B. guru ka moredda bakto ngajar
C. oreng towa ka na’ ana’na
D. dha’-kandha’an e poskamling
16. Talektegi essena pidhato e baba reya!
Se badan kaula hormadi bapak camat.
Se badan kaula bapak kapala disa Jaba’an
Se badan kaula hormadi sadaja tamoy se angrabuwi acara ka’dhinto
Ra-okara e attas aropaagi bagian dhari ...... pidhato.
A. salam pamokka’
B. pamokka’
C. essena
D. panotop
17. Talektegi ra-okara e baba reya!
1) Rengkessan dhari bab se
ejarba’agi
2) Ocaban sokkor
3) Wassalamu’alaikum
warahmatullahi wabarakatuh
4) Ocaban hormat dha’ sadaja se
rabu
5) Ocaban nyo’on sapora atas
kalopodan caca ban tangka
Ra-okara eattas se ejarba’agi e bagiyan panotop pidhato iya areya .....
A. 1), 2), ban 3)
B. 1), 2), ban 4)
C. 1), 3), ban 5)
D. 3), 4), ban 5)
18. Jajarba’an se daddi maksod ban tojjuwan apidhato badha e bagiyan
..... pidhato.
A. salam pamokka’
B. pamokka’
C. essena
D. panotop
19. Ocaban ngatore salawat tor salam dhalem pidhato etojjuwagi monggu
dha’ ka .....
A. Guste Allah SWT
B. para alim tor ulama
C. para bangaseppo se angrabuwi
acara
D. Guste Kanjeng Nabi Muhammad
saw
20. Ocaban pojji tor sokkor dhalem pidhato etojjuwagi monggu dha’ ka .....
A. Ajunan Guste Allah SWT
B. para alim tor ulama
C. para bangaseppo se angrabuwi
acara
D. Guste Kanjeng Nabi Muhammad
saw
Baca pajarna’ pas jawab soal nomor 21 – 22!
Para
rabu se padha molja.
Parlo ekagali sareng panjennengan sadaja,
papanggiyan e are ka’dhinto, badhi jak-ngajak dha’ sadaja barga se badha e RT
7, kaangguy areng-sareng agutong-rojung kadi ponapa kampong se badha e ka’
dhinto berse, nyoppre daddiya kennengngan se sehat. Kong-langkong e bulan
dhateng ampon ngadhebbana bulan Agustus.
21. Essena
pidato kasebbut iya areya nyaretaagi bab .....
A. kaberseyan
B. kasehadan
C. ngajak agutong- rojung
D. tareka bulan Agustus
22. Papanggiyan se
ebadhaagi e RT 7 kadaddiyanna e bulan ….
A. Juli
B. Agustus
C. September
D. Oktober
23. Rengkessanna
dhari bab se ejarbaagi dhalem pidhato badha e bagiyan ….
A. panotop
B. pamokka’
C. essena
D. salam pamokka’
24. E baba reya se banne
tatengngerra basa se eangguy dhalem pidhato acara resme iya areya basana kodu
….
A. andhap asor
B. gampang earte’e
C. ngangguy basa
paleggiran
D. ngangguy basa Madura tollen
25. Sala settong
contona pidhato e acara resme iya areya ….
A. pidhatona pa’ camat e dhalem acara kompolan
sana’ baraja.
B. pidhatona presiden bakto acara ngaemodi
kamardikaan Nagara Indonesia.
C. pidhatona pa’kalebun bakto acara kakabinan.
D. pidhatona pa’ bupati bakto acara molang are
potrana
26. E baba reya
contona okara se ngangguy basa Madura tollen iya areya ….
A. Ale’ emelleyagi komputer ban hand phone.
B. Malar moga padha’a salamet e dunnya ban
aherat.
C. Bakto paraiyan bannya’ mored se entar
arekreasi.
D. Apen badalan Parsanga reya lakar kaonang
nyaman.
Baca teks pidhato
ebaba reya, pas jawab al-soal nomer 27 – 29!
E are samangken badan
kaula sadaja akompol kaagguy arayaagi bulan kababarana Rasulullah sabab panika
bulan se nyonar lebbi samporna dhari bulan pornama, estona senarra Nabi
Muhammad SAW. ka’dhintoh kabadhi jau
sabeluna Nabi Adam e daddiyagi. Menangka dhari ka’dinto para rabu sadaja,
ngireng areng-sareng adaddiyagi Bulan Rabiul Awwal tepa’ neng tanggal 12
kaagguy bulan kasennengan nyambut tor ngaemodi kababaranna
manossa se agung. Melana dhari ka’dhinto badan kaula sadaja ngatoragi mator
kaso’on dha’ para rabu sadaja.
27. Tema se sorop
kaangguy essena pidhato e atas iya areya ....
A. molod aghung
B. kadaddiyanna Nabi Adam
C. parayaan bulan Rabiul Awwal
D. bulan pornama
28. Sapa asmana oreng
kaponjul se emaksod dhalem pidhato e attas?
A. Nabi Adam AS
B. Nabi Mohammad SAW
C. Rasul
D. Agung
29. Lalabanna oca’ se
epasange garis baba iya areya ….
A. jembar
B. mate
C. seda
D. rembi’
30. Aksara raja se bangonna padha kalaban aksara pasanganna iya areya .....
A. Ta ban Ca
B. Ga ban Ba
C. Ta ban Ba
D. Ba ban Ca
Kunci Jawaban:
1. |
B |
6. |
D |
11. |
C |
16. |
B |
21. |
C |
26. |
D |
2. |
B |
7. |
A |
12. |
D |
17. |
C |
22. |
A |
27. |
A |
3. |
B |
8. |
D |
13. |
D |
18. |
C |
23. |
A |
28. |
B |
4. |
A |
9. |
A |
14. |
A |
19. |
D |
24. |
C |
29. |
C |
5. |
B |
10. |
D |
15. |
A |
20. |
A |
25. |
B |
30. |
B |

Komentar
Posting Komentar
Berkomentarlah dengan sopan agar kita bisa memberikan pengalaman yang baik untuk pengunjung. Terima kasih.